Groot Landelijk Event

15 juni parallelsessie 21.05 - 21.35 uur

Tijdens deze parallelsessie heb je de keuze uit de volgende sessies:

De nieuwe wet zorg en dwang

drs. Gerard de Wild, specialist ouderenzorg, ZBVO

 

 

Uitleg over de veranderingen in het toepassen van vrijheidsbeperking door invoering van de WZD in 2020.

Longaanvallen bij COPD; tijd voor een preventieve aanpak

drs. Jasmijn van Campen, longarts Haaglanden MC, Den Haag

 

 

Deze nascholing geeft inzicht in de impact en gevolgen van een longaanval bij COPD. Ook matig ernstige longaanvallen zijn geassocieerd met een verhoogd risico op mortaliteit. Aan de hand van de richtlijnen wordt de preventieve aanpak van longaanvallen besproken. Het monitoren van ziektelast en zelfmanagement in de praktijk staan hierin centraal.


Eetmeter, de normaalste zaak van de wereld

ir. Pascal de Brabander, diëtist, projectmedewerker, Voedingscentrum

 

 

In deze sessie zal een kennismaking met de Eetmeter van het Voedingscentrum worden gehouden. De Eetmeter is een online eetdagboek (app/desktop) met gepersonaliseerde feedback op basis van de richtlijnen Schijf van Vijf. In deze sessie leer je werken met de app en leer je deze ook toe te passen in je consult, bij wisselende hulpvragen.

 

Hoe werkt de Gli in de praktijk? Een kijkje achter de schermen van CooL

Bertina van Dolder, Leefstijlcoach en trainer
Eigenaar van Het Leefstijlburo

 

3,5 miljoen Nederlanders komen in aanmerking voor deelname aan de gecombineerde leefstijlinterventie (Gli). In Gouda draait leefstijlcoach Bertina van Dolder negen groepen Gli CooL. In deze sessie krijg je inzicht hoe een Gli er in de praktijk uitziet. Wat is het belangrijkste verschil in de diverse Gli’s? Wat gebeurt er op een groepsbijeenkomst? Wat zijn de ervaringen van deelnemers? Voor wie werkt het wel en voor wie is het minder passend In deze sessie krijg je een uniek inkijkje achter de schermen waardoor jij je patiënten nóg beter kunt adviseren en verwijzen naar de Gli.